Welcome to English land!

четвер, 29 вересня 2016 р.

Які зміни відбудуться в ДПА з англійської мови у 2016-17 навчальному році?

Як повідомлялося раніше, у 2015 році між Міністерством освіти і науки України та міжнародним видавництвом MM Publications був підписаний меморандум про співпрацю у сфері середньої освіти. Видавництво було залучено до проектів, спрямованих на розвиток і популяризацію англійської мови та ознайомлення вчителів із новітніми методиками викладання, зокрема, до розробки формату і критеріїв оцінювання державної підсумкової атестації з англійської мови (ДПА) в 11-х класах

Оскільки формат та критерії оцінювання ДПА з англійської мови у 2015-16 навчальному році отримали схвальні відгуки від вчителів та експертів галузі, на 2016-17 навчальний рік було вирішено залишити їх (формат і критерії оцінювання) незмінними. Як і минулого навчального року, частина аудіювання не буде включена в структуру екзамену. 
Головною відмінністю проведення екзамену в поточному навчальному році буде відбір екзаменаційних завдань фінального тесту за вказаним форматом самими вчителями іноземних мов.
Слід зазначити, що опираючись на досвід складання тесту для 11-их класів, було прийнято рішення про розширення роботи в проекті ДПА з англійської мови, а саме – про складання тесту рівня А2 для 9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. Тести ДПА рівнів А2, B1 та B2 будуть створювати цілісну послідовну систему оцінювання знань школярів і складатимуться 3-х частин: читання, використання мови та письма.
Стосовно підготовки до іспиту, слід використовувати тільки якісну літературу, яка відповідає формату екзамену та містить матеріали відповідного рівня. Наприклад, збірники тренувальних тестів ‘Go for State Ukrainian Exam’ видавництва MM Publications для рівнів В1 та В2, які були розроблені експертами видавництва для підготовки до ДПА з англійської мови, повністю відповідають вимогам екзамену. А на початку 2017 року MM Publications надрукує новий збірник тренувальних тестів рівня А2 для учнів 9-их класів
(Джерело тут)

Немає коментарів:

Дописати коментар