Welcome to English land!

середу, 2 березня 2016 р.

Англійська мова - мова інновацій


Англійську мову вважають своєю рідною мовою майже 400 мільйонів людей, а в якості другої мови нею володіють більше 1 мільярда людей. Тим не менш, англійська мова займає лише третє місце в світі за поширеністю після китайської та іспанської мов.

Найстарішим словам англійської мови майже 14 000 років і вони походять з ностратичних мов індоєвропейської сім'ї. До таких слів належать слова apple (apal), bad (bad), gold (gold). Словниковий склад англійської мови є найбільшим у світі і налічує близько 800 000 слів. При цьому словниковий запас більшості носіїв англійської мови складає 12000 - 20000 слів, а для того, щоб говорити англійською, досить вивчити 1500 - 2000 слів. 
Англійська мова - мова інновацій. 80% інформації, яка зберігається на всіх комп’ютерах у світі, написано на англійській мові. 1 мільярд людей володіє англійською мовою, а це майже кожен сьомий житель планети. Англійська мова - мова авіації і будь-який пілот, незалежно від країни походження повинен ідентифікувати себе на цій мові. Англійські слова «і»,«we», «two» і «three» вважають найстарішими у словниковому складі. У всьому світі кожні 98 хвилин з’являється нове слово на англійській мові. Більшість сучасних правил граматики та орфографії відповідають правилам словника С. Джонсона, який був опублікований у 1755 році



«Rhythms» (ритми)- це найдовше англійське слово, яке не містить голосних звуків. 89% людей в Швеції володіють англійською мовою. У видавничій справі для перевірки шрифтів використовують «pangram» (панграма). Це речення, містить всі 26 букв алфавіту. У словниковому складі англійської мови щорічно з’являється мінімум 4000 нових слів. Слово bride» (наречена) проходить від протогерманського слова, яке означало «готувати їжу». Слово «mortgage» (іпотека) походить від французької фрази, яка означає «смертний контракт». Вимова слів «queue» (черга) не зміниться, навіть якщо прибрати останні 4 букви. 90% всіх текстів, напиcаних англійською мовою, складаються з лише 1000 найбільш популярних слів. Ось така вона -  цікава англійська!



Немає коментарів:

Дописати коментар