Welcome to English land!

суботу, 11 липня 2015 р.

The day chocolate

Ось він і настав найсолодший день в році! Сьогодні, 11 липня, Всесвітній День шоколаду! І цей факт не може не радувати. А, якщо ви, боячись зіпсувати фігуру, рідко дозволяєте собі поласувати улюбленими солодощами, то сьогодні можна офіційно це робити цілий день. І нехай весь світ почекає! 
Уперше цей день став відзначатися у Франції в 1995 році.
Шоколад - один з самих спірних продуктів серед смачних і найсмачніший серед корисних!
Какао-боби були відомі ще три тисячі років назад. Ольмеки, що жили на території сучасної Мексики, обсмажували їх, мололи, розводили водою і додавали гострий перець Чилі. Називали вони такий напій - kakawa. 
Саме майя стали першими вирощувати какао, ане лише використати дикорослі рослини. Їх прибуткову справу продовжили ацтеки.
А ось в Європу з Америки боби какао потрапили завдяки знаменитому мандрівникові Христофору Колумбу. Саме він підніс цей цінний дар іспанському королеві в 1492 році - новий напій, монархові напій здався огидним по смак. Це і не дивно, адже Колумб не здогадався прихопити з собою рецепт приготування.

Його помилку виправив заповзятливий мореплавець Эрнан Кортес. У 1519 році, будучи в Мексиці, він упізнав секрет приготування божественного напою і привіз його на батьківщину в Іспанію. Саме відтоді почався тріумфальний хід шоколаду - перець замінили на корицю, додали цукор і поставили суміш з водою на вогонь.
Французи змогли упізнати рецепт приготування шоколаду в 1615 році завдяки браку Людовика XIII і уродженки Іспанії Ганни Австрійської.
Дещо пізніше споживання шоколаду в Європі обме
жувалося лише аристократичними кругами. Видатні жінки вважали шоколад афродизіаком.
Як встановлено сучасною наукою, в шокол
аді є елементи, сприяючі відпочинку і психологічному відновленню. Темні сорти шоколаду стимулюють викид ендорфінів - гормонів щастя, які впливають на центр задоволення, покращують настрій і підтримують тонус організму. Тож, зі святом  всіх!


Немає коментарів:

Дописати коментар