Welcome to English land!

суботу, 18 липня 2015 р.

National Hot Dog Daу



18 липня в Америці святкують день хот-дога. 
Американці буквально схиблені на цих сендвичах з сосискою. Кожен житель країни з'їдає в рік більше 60 хот-догів. І тому не дивно, що в США існує таке свято, як Національний день хот-дога!
Ніхто достеменно не знає, звідки з'явилося поняття «хот-дога», але відомо, що 1893 рік був оголошений великим роком «сосиски в булці».
До речі, хоча жителі США вважають хот-доги істинно американським стравою, вчені до цих пір не впевнені, хто придумав це блюдо і його настільки пікантну назву. А от за звання «батьківщини» хот-дога, крім США, до цих пір ведуть боротьбу Німеччина (з її франкфуртскими сосисками) і Австрія (з віденськими сандвічами).
Національний день хот-дога (National Hot Dog Day) був офіційно встановлено Торговою Палатою США в 1957 році.
У 1994 році був створений Національний рада хот-дога і сосисок (The National Hot Dog and Sausage Council), що займається вивченням якості продукту, дегустацією і рекламою хот-дога.
Традиційно члени ради любителів хот-дога і сосисок проводять змагання з мистецтва приготування хот-догів, проголошуючи 4 основних правила:
Особам старше 18 років, не дозволяється поливати хот-доги кетчупом;
Хот-доги в здобній булочці не можна їсти з тарілки, а тільки руками;
Приправу, що залишається на руках, не можна змивати, потрібно облизати пальці;
Ні в якому разі не можна класти хот-доги на витончену порцеляновий посуд, це просто несумісне з поняттям «хот-дог — національна американська їжа».
У День незалежності США американці поглинають приблизно 150 мільйонів хот-догів. Якщо розтягнути цю хот-договую ланцюжок, то можна п'ять разів покрити відстань між Вашингтоном і Лос-Анджелесом.

Немає коментарів:

Дописати коментар