Welcome to English land!

суботу, 23 січня 2016 р.

Plickers - корисний додаток!


Сьогодні мені б хотілося сказати кілька слів про нові технічні методи та засоби ведення уроку з допомогою програми Plickers - давно пора широко впроваджувати мобільні технології в навчальний процес. 

    Кожен день ми знаходимося у величезному потоці інформації. 
Людина відкриває очі вранці, і на неї обрушується  потік інформації. 
Людський мозок з часом адаптується, він намагається вхопити її з певного  блоку, вловити суть, головну думку. Це призводить до того, що нинішньому поколінню людей досить важко сконцентруватися на одній ідеї і утримувати її в полі своєї уваги тривалий час. 
Формується так зване "кліпове мислення" (слово «clip» перекладається з англійської як фрагмент тексту, вирізка з газети, уривок з відео або фільму). При кліповому мисленні життя нагадує відеокліп: людина сприймає світ,  як послідовність майже не пов'язаних між собою подій. 
Тому для підвищення ефективності передачі педагогом інформації та покращення сприйняття її учнями, необхідно шукати нові шляхи роботи з нею. 
Сьогодні абсолютно очевидно, що однією з найважливіших проблем сучасної школи є недостатній рівень володіння комп'ютерними технологіями педагогами, які зобов'язані не відставати від технічного прогресу. 
Отже робимо висновок - необхідно впевнено і масово впроваджувати в різні фрагменти уроку ІКТ-складову, де можуть бути використані комп'ютери, ноутбуки, планшети, смартфони і так далі.  
Plickers це додаток, що дозволяє
миттєво оцінити відповіді всього класу і спростити збір статистики. Працює воно з застосуванням QR-кодів, більш звичних нам в рекламі, магазинах. 
Plickers використовується вчителем на планшеті або смартфоні, в зв'язці з ноутбуком. 
Камерою планшета (телефону) вчитель сканує підняті дітьми картки з QR-кодами з їх думку правильними відповідями 
Таким чином, витративши мінімальну кількість зусиль, мені вдалося привернути додаткову увагу до уроку, додавши цей цікавий вид опитування!


Немає коментарів:

Дописати коментар